What I eat in a day
Op een mooie zomerse dag besloot ik heel spontaan de camera er weer eens bij te pakken om een video te maken. Dit maal met een nieuw sausje en in een nieuw jasje. Ik besloot, na lang wikken en wegen om een nieuw Youtube kanaal te beginnen. Iets met een frisse start en meer mogelijkheden. Op dit kanaal ga ik het namelijk iets anders aanpakken en mijn video’s in het engels uploaden. Dit stond al langer op mijn lijstje, maar ik vind het tegelijkertijd ook erg spannend. Tot ik ergens las: ‘If it scares you, do it’. So I did.
Klik hier als je de video niet kunt zien. En ik zal het onwijs leuk vinden als jij je wilt abonneren op mijn nieuwe Youtube kanaal!
P.s. je vindt alle recepten onder de video!
– Not a morning person –
De ochtenden zijn al lang niet meer mijn favoriete moment van de dag. En ik kan mij eerlijk gezegd ook niet meer herinneren of dit ooit wel zo is geweest. Het opstarten gaat langzaam en moeizaam. En terwijl ik de slaap uit mijn ogen wrijf vertel ik mijzelf dat het weer een mooie dag gaat worden. Nadat ik rustig even een rondje heb gemaakt langs alle social media apps op mijn telefoon en mijn horoscoop heb gechecked is het tijd om uit bed te stappen. De meeste ochtenden vind ik Jip aan mijn voeteneind op het bed. Samen knuffelen wij wat en terwijl hij lekker verder slaapt is het tijd om het bed op te maken. Ondanks dat mijn lichaam zich moeizaam voortbeweegt en mijn spieren vast lijken te zitten wil ik aan de slag gaan. En mijn bed opmaken is mijn eerste succesvolle taak van de dag. Dit helpt mij enorm om positief te blijven en de dag met een glimlach te beginnen.
Dan is het tijd voor mijn favoriete maaltijd van de dag. Dit is altijd mijn hoogtepunt van de ochtend. Ontbijtjes komen in verschillende formaten en kleuren. De mijne is vaak kleurrijk en zit bomvol vitaminen en vezels. That’s the way I like it. Mijn ontbijt is letterlijk de brandstof om mijn dag te beginnen, de alles bepalende kickstart van de dag. Daarnaast maak ik een cappuccino met havermelk. Dit is echt mijn favoriete ontdekking. It tastes so damn good. Op een goede en warme dag neem ik mijn ontbijt mee naar buiten, andere dagen eet ik binnen. Begin ik mijn dag rustig met een Netflix aflevering, of duik ik gelijk in mijn laptop. Dit kan voor werk zijn, maar ik kan mij ook makkelijk een uurtje vermaken met het lezen van blogs.
– Energie boost in een jar –
Een goed begin van de dag vind ik erg belangrijk, het is namelijk de start van je dag. En een goed begin is, jawel, écht het halve werk. Mijn immuunsysteem en lichaam wil ik d.m.v. de grote portie fruit een boost geven. Havermout zorgt ervoor dat mijn darmen daadwerkelijk nog iets te doen hebben en kokosolie is goed voor mensen met darmklachten.
Ingrediënten ontbijt smoothie:
↠ 2 blokjes bevroren spinazie
↠ 2 blokjes bevroren boerenkool
↠ een banaan
↠ een kiwi
↠ een peer
↠ naar smaak voeg ik rood fruit toe (hoe meer fruit des te minder je van de spinazie en boerenkool proeft)
↠ 4 eetlepels havermout
↠ een halve eetlepel kokosolie
↠ 2 eetlepels lijnzaad
↠ water
Vervolgens voeg ik alles samen in de blender en zet ik deze aan totdat de substantie smooth wordt. Door het bevroren fruit wordt de smoothie lekker koud waardoor het een hele fijne manier is om in de ochtend op te starten.
– Lunch –
– You had me at Pizza –
Sinds ik vegan ben gaan eten ben ik meer gaan experimenteren met eten. En ik merk dat ik steeds meer nieuwe dingen op begin te merken in de supermarkt. Neem deze pizzabodem als voorbeeld. Deze koop je kant en klaar en is gemaakt van bloemkool en geelwortel.
Wat heb je nodig:
Let op, het recept is voor 2 pizza’s
↠ Magioni Pizzabodem Bloemkool (je koopt ze per 2)
↠ 1 ui
↠ 2 tenen knoflook
↠ 1 rode paprika
↠ 1 tomaat
↠ 6 el olijfolie
↠ 300 gram verse bladspinzazie
↠ Olijfjes
↠ Enkele cherrie tomaatjes
↠ Tomatensaus
Benodigdheden:
↠ Pan
↠ Staafmixer
↠ Oven of bbq
– Het bereiden van de pizza –
- Verhit opnieuw de pan, samen met 1 eetlepel olijfolie, voeg hier later de spinazie aan toe. Voeg hier de knoflook die je nog over hebt bij en bak dit mee. Warm ondertussen de oven voor op 220° en bak de pizza eerst 2-4 minuten af voor je deze gaat beleggen. Ondertussen moet de spinazie ook gaar zijn. Als de spinazie klaar is laat je dit ook wat uitlekken, zodat je geen waterige pizza krijgt.
- Vervolgens is het tijd om de oven warm te houden op 220° en de pizzabodem te bedekken. Verdeel de tomatensaus over de bodem, net als de spinazie, de paprika, cherrie tomaatjes en olijven. Bak de pizza hierna in zo’n 10 – 12 minuten gaan. Maar in de zomer is het minstens net zo leuk om de pizza op de barbecue klaar te maken!
- Als eerste versnipper je de ui en de helft van de knoflook. Vervolgens snijd je de paprika in reepjes. Verhit de pan op middelhoog vuur en voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe. Bak een halve paprika, de ui en de knoflook in een hoge pan. Na zo’n 5 minuten schenk je de tomatensaus erbij en laat dit alles weer zo’n 5 minuten koken. Breng het op smaak met zout en peper. Mix vervolgens het geheel tot een heerlijke pizza saus.
– Avondeten –
– Gevulde paprika’s met Griekse rode rijst –
In de avond is het tijd om één van mijn favoriete zomerse gerechten te maken. Het is makkelijk om te maken en het is een super leuk gerecht om te serveren.
Wat heb je nodig:
Het recept is voor 4 – 6 personen
↠ Verse paprika’s (1 paprika per persoon)
↠ 2 kopjes rijst
↠ 2 eetlepels tomatenpuree
↠ 1 grote ui
↠ 1 teentje knoflook
↠ 2 tomaten
↠ 3 kopjes kruidenbouillon
↠ olijfolie
↠ snufje zout
– Het bereiden van de gevulde paprika’s –
- Snij de ui en het teentje knoflook fijn. Ontdoe de tomaat van zijn vel voor je hem in stukjes snijd. Voeg olijfolie toe in de pan en bak de ui en knoflook tot deze glazig is. Laat ondertussen de bouillon trekken in het water. Voeg de tomaat, een beetje zout en de tomatenpuree toe aan de pan zodra de ui glazig ziet. Laat dit zo’n 10 minuten op een laag vuur stoven. Voeg hierna de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Dan mag je de rijst toevoegen en kook de rijst tot deze gaar is. Laat het daarna nog even staan en nagaren.
- Ondertussen kun je de kop van de paprika’s afsnijden en deze uithollen. Voeg de rode rijst toe, plaats de paprika’s in een ovenschaal (afdekken met zilverfolie) of pak ze in met zilverfolie, net wat jij makkelijk vindt. Laat ze naar eigen smaak garen in de oven, of op de bbq. De een houdt er namelijk van als de paprika nog een bite heeft, de ander houd ervan als hij zacht is. Alles is mogelijk. En succes gegarandeerd. De rijst die je over hebt kun je extra serveren of bewaren tot de volgende dag.
De meeste avonden vind ik het fijn om nog wat nice cream te maken of wat havermout warm te maken. Ik ben nu eenmaal zo’n persoon die graag met een goed gevulde maag gaat slapen. Anders word ik serieus halverwege de nacht wakker van de honger. Ben ik de enige of zijn er meer nachtbrakers in de zaal?Maar de maaltijden van vandaag vulde zo goed dat ik alsnog als een blok in slaap gevallen ben. Fijn. Want dan gaat de nacht sneller en is het voor mijn gevoel sneller tijd voor mijn favoriete maaltijd van de dag!
Wat eet jij graag in de zomer?