Het is al even geleden dat ik een recept met jullie heb gedeeld. Het lijkt mij leuk om dit weer eens op te pakken. Ik laat je graag zien hoe je een heerlijke vegan pompoensoep met cantharellen kunt maken. Het traditionele klaarmaken van een soep laat ik achterwege, want ik ga aan de slag volgens de nieuwe slow cooking trend: het sous vide koken. Hiervoor maak ik gebruik van de Byzoo Turtle, a new kid on the block. Ik deel zowel mijn ervaring, als het recept van deze heerlijke soep.
Vegan pompoensoep
Thuis sous vide koken met de Turtle
Om deze vegan pompoensoep te maken, ga ik aan de slag met de Byzoo Turtle. Byzoo is een nieuw merk van Nederlandse bodem en blinkt uit in mooie, strakke designs. Met de Turtle kook je volgens het sous vide principe. Sous vide koken is het koken van vacuümverpakte producten, geplaatst in een waterbad op een constante temperatuur. Hierdoor blijven niet alleen alle vitamines behouden, maar ook de smaak. Een gerecht kan op deze manier nooit meer te gaar gekookt worden. Dit past perfect in mijn straatje, omdat ik gezonde voeding belangrijk vind.
De Byzoo Turtle kun je gebruiken voor de meest uiteenlopende recepten. Of je nu graag een perfecte biefstuk eet, van vis houdt of liever vegetarisch eet. Je kunt bijna alles perfect bereiden met deze slow cooker.
Wat heb je nodig voor het bereiden van de pompoensoep?
↠ 1 zoete ronde pompoen van c.a. 1 kg.
↠ 1 ui
↠ 150 gram cantharellen (andere soorten paddenstoelen mogen ook)
↠ 1 – 2 eetlepels currypoeder
↠ 250 ml kokosmelk
↠ 800 ml groenten bouillon
↠ verse bieslook
↠ zout en peper om het gerecht op smaak te brengen
Bereiden van de pompoensoep met de Turtle
↠ Plaats de Turtle in een pan met water. Houd er rekening mee dat het water tussen de aangegeven minimale en maximale hoeveelheid uitkomt en dat de ingrediënten er nog bij moeten passen. Stel hem in op 83°C. Terwijl de Turtle aan het voorverwarmen is, kun jij aan de slag met de groenten.
↠ Maak de pompoen schoon en snijd hem in blokjes. Ik hou zo’n 720 gram over na het snijden. Doe de pompoen samen met de currypoeder, wat zout, bieslook, peper en de helft van de kokosmelk in een vacuümzak. Voeg deze toe aan het water wanneer de Byzoo Turtle op temperatuur is. Bereid de pompoen sous vide gedurende zo’n 90 minuten.
↠ Snijd de ui en de paddenstoelen vervolgens in kleine stukjes. Het is lekker om deze zo’n 5 minuten te bakken. Maak hiervoor gebruik van plantaardige olie. Plaats de mix vervolgens op een bordje of in een schaal.
↠ Wanneer de pompoen gaar is, haal je de inhoud uit de zak. Plaats het geheel in een soeppan en pureer het met een staafmixer. Voeg hier 800 ml groentebouillon aan toe, samen met de overgebleven kokosmelk. Laat dit 1 minuut doorkoken.
↠ Voeg de mix van uien en champignons toe aan de soep. Serveer het gerecht met wat verse bieslook.
Vegan pompoensoep met cantharellen
Hoe bevalt het koken met de Byzoo Turtle?
Wanneer ik in de keuken sta, vind ik het niet alleen fijn als een recept overzichtelijk is, maar ook wanneer de benodigde apparaten makkelijk in gebruik zijn. De Turtle is gebruiksvriendelijk en makkelijk onder de knie te krijgen. Zowel de tijd als de temperatuur stel je in een handomdraai in op het LCD display, heel fijn.
Met deze professionele Turtle kan iedereen kwalitatief beter en gezond koken. Het meest arbeidsintensief blijft het schoonmaken en het snijden van de groente. Maar terwijl het eten op staat, heb jij je handen vrij en dat maakt het gebruiksgemak groot. Er zijn genoeg recepten te vinden (bij aanschaf krijg je een gratis recepten e-book) waarbij je alleen gebruik maakt van sous vide. Het koken wordt hierdoor niet alleen makkelijker, maar ook leuker én veel gezonder.
Wat vind jij van deze nieuwe manier van koken?
De Byzoo Turtle bestel je in de webshop voor €129,00.
Dit artikel betreft een samenwerking. Lees mijn disclaimer. Recept inspiratie deed ik op bij De Groene Meisjes.
Ik had nog nooit van deze keukentool gehoord maar je soep klinkt echt goddelijk! Ik ben zelf sowieso echt fan van pompoensoep. Vooral in de winter eet ik vaak en graag soep van deze, toch nog vaak, “vergeten groente”.
Dit ziet er heerlijk uit Linda!
Toevallig al veel over deze tool gehoord. Zowel negatief als positief. Het lijkt mij wel wat 😉
Dit klinkt heerlijk! Ik ga je recept opslaan 🙂
Oh jeetje, ik was hier helemaal niet van op de hoogte haha 😉 Ik ben wél bezig om vegan te worden en houd zolang ik thuis woon de 80/20 regel aan. Alles wat ik vegan KAN doen, wil ik doen 🙂 En dat is voornamelijk doordeweeks en alle snacks. Ik wil dit receptje (al dan niet slow als het niet anders kan) graag eens proberen!
Ik heb hier al vaker van gehoord en in het restaurant waar ik heb gewerkt hebben we dit ook wel eens gedaan met bepaalde gerechten. Fijn dat het apparaat makkelijk is in gebruik.