Thaise vegan curry- kokossoep
Thaise vegan curry-kokossoep
met champignons en zwammen
Benodigdheden voor 4 porties:
· 200 gram pandanrijst (Fairtrade Original Biologisch)
· 70 gram Thaise Groene Curry kruidenpasta (Fairtrade Original)
· 270 ml kokosmelk (Fairtrade Original Biologisch)
· 250 gram kastanjechampignons
· 150 gram oesterzwammen
· 550 ml water
· 1 eetlepel arachideolie
· 15 gram verse koriander
· 1 limoen
· 1 rode peper
Thaise vegan curry-kokossoep
het bereiden van de soep
Start met het bereiden van de rijst. In mijn geval betekent dit dat ik wat water toevoeg in een rijstpannetje, samen met de 200 gram pandanrijst. Ik zet de knop om en de pan doet de rest. Mijn rijst is in zo’n 20 minuten klaar om te eten. En op deze manier kan ik mij volledig concentreren op het maken van de soep.
Het is vervolgens tijd om de kastanjechampignons te snijden en de oesterzwammen in grote stukken te snijden. Verhit de olie in een soep- of wokpan en bak de champignons en de zwammen samen met de Groene Curry kruiden, zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg hierna de kokosmelk en het water toe (ik kook de 550 ml in een waterkoker voordat ik het bijvoeg in de pan) en breng dit aan de kook. Laat de soep een minuutje of 5 op laag vuur koken. Hierna mag je hem zachter zetten.
Ondertussen snij je de limoen in partjes, pluk of snij de koriander en snij de peper in ringetjes. Voeg dit toe in een schaal, en dan kan je gezelschap zelf de soep naar eigen smaak aanvullen. Ondertussen zal de rijst ook wel klaar zijn. Serveer de soep en de rijst in aparte schaaltjes. En je bent klaar om te eten!
Bereidingstijd: 25 minuten.
De Thaise keuken blijft mij verrassen en zorgt ervoor dat ik gevarieerd eet. Wat ik ook zo leuk vind aan deze soep is dat je hem niet traditioneel op zijn Hollands met brood serveert, maar met rijst. Ik vind het echt een heerlijke en verrassende combinatie. En het brengt mij altijd weer even terug naar de tropen. Heerlijk. En met dit recept haal jij ook een stukje Thailand in huis.