Thaise vegan curry- kokossoep
Thaise vegan curry-kokossoep
met champignons en zwammen
Benodigdheden voor 4 porties:
· 200 gram pandanrijst (Fairtrade Original Biologisch)
· 70 gram Thaise Groene Curry kruidenpasta (Fairtrade Original)
· 270 ml kokosmelk (Fairtrade Original Biologisch)
· 250 gram kastanjechampignons
· 150 gram oesterzwammen
· 550 ml water
· 1 eetlepel arachideolie
· 15 gram verse koriander
· 1 limoen
· 1 rode peper
Thaise vegan curry-kokossoep
het bereiden van de soep
Start met het bereiden van de rijst. In mijn geval betekent dit dat ik wat water toevoeg in een rijstpannetje, samen met de 200 gram pandanrijst. Ik zet de knop om en de pan doet de rest. Mijn rijst is in zo’n 20 minuten klaar om te eten. En op deze manier kan ik mij volledig concentreren op het maken van de soep.
Het is vervolgens tijd om de kastanjechampignons te snijden en de oesterzwammen in grote stukken te snijden. Verhit de olie in een soep- of wokpan en bak de champignons en de zwammen samen met de Groene Curry kruiden, zo’n 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg hierna de kokosmelk en het water toe (ik kook de 550 ml in een waterkoker voordat ik het bijvoeg in de pan) en breng dit aan de kook. Laat de soep een minuutje of 5 op laag vuur koken. Hierna mag je hem zachter zetten.
Ondertussen snij je de limoen in partjes, pluk of snij de koriander en snij de peper in ringetjes. Voeg dit toe in een schaal, en dan kan je gezelschap zelf de soep naar eigen smaak aanvullen. Ondertussen zal de rijst ook wel klaar zijn. Serveer de soep en de rijst in aparte schaaltjes. En je bent klaar om te eten!
Bereidingstijd: 25 minuten.
De Thaise keuken blijft mij verrassen en zorgt ervoor dat ik gevarieerd eet. Wat ik ook zo leuk vind aan deze soep is dat je hem niet traditioneel op zijn Hollands met brood serveert, maar met rijst. Ik vind het echt een heerlijke en verrassende combinatie. En het brengt mij altijd weer even terug naar de tropen. Heerlijk. En met dit recept haal jij ook een stukje Thailand in huis.
Mmmm dat ziet er lekker uit! En wat een prachtige foto’s maak jij! 😀
Oh Linda. Wat ziet dit er mega mega lekker uit zeg! Champignons zijn sowieso heerlijk. Maar in zo’n yummie recept is het helemaal een feestje..
Ik ben echt geen champignonfan, maar ik ben heel benieuwd naar de kastanjechapignons. Hoe deze eruit ziet. De soep ziet er erg lekker uit.
Ik ben gek op kokos en koriander dus ik denk dat ik deze maar snel eens moet maken
Ik heb géén idee of ik het lust, maar het ziet er ZO goed uit <3
Het ziet er allemaal smakelijk uit maar ik denk niet dat het voor mij is weggelegd aangezien ik niet van kokos houd ( om te eten).
Ik ben persoonlijk niet zo’n kokos fan, maar dit klinkt heerlijk! Wat een prachtige foto’s trouwens!
Ik ben zelf niet mega fan van de aziatische keuken en zou deze niet zo heel snel maken denk ik… Al heb ik ook een keer een ander recept gezien van een ‘gewone’ thaise curry en dus geen soep die mij dan weer wat meer aansprak!
Oh, maar goed dat er niet zoiets als geur door mijn pc heen kan. Het water loopt mij wel in de mond….
Grote trek gekregen na het lezen van je blog en het bekijken van je foto’s.
Wij eten wel eens Soto ajam en dat gaat ook lekker met rijst. 🙂 En uiteraard nog heel veel meer lekkernijen.
Het ziet er heerlijk uit en wat een mooie foto’s heb je er van gemaakt. Ik krijg er meteen werk in.
Ziet er echt overheerlijk uit, maar die oesterzwammen zou ik er persoonlijk uitlaten..
Dit lijkt me heerlijk! Dankjewel voor het recept! 🙂
Jammie, heerlijk. Ik ben gek op de Thaise keuken dus ik weet vrij zeker dat dit een gerecht is dat mij wel zou smaken :-).
Oh wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ben gek op curry én op kokos, dus dit lijkt me echt een soepje voor mij. Wat een fijn recept 🙂