Site pictogram Linda's Wholesome Life

Thaise Curry – Vegan

Vegan Thaise curry recept
Het blijft bijzonder dat een bepaalde geur jou binnen enkele seconde op een hele andere plek kan brengen. Terug naar Thailand en een bijzondere dag in de Thaise natuur. Het was voor zowel mij als Thomas de eerste keer dat wij in Thailand waren. Op een dagtour belandde wij bij een eettentje wat er alles behalve chique of hygiënisch uitzag. Het voldeed totaal niet aan de Europese standaarden en dat is waar mijn artsen mij voor waarschuwden. Wat ik die dag leerden, nadat vreemden uit Maleisië vrienden werden, is dat je juist bij deze restaurantjes de beste, meest verse en lekkerste Thaise gerechten kan eten. Zonder aarzelen tastte ik toe. Er ging een wereld voor mij open. De Thaise keuken heeft mijn hart veroverd en ik maak de gerechten thuis dan ook graag. En omdat de recepten op Eet Geen Dierendag zo goed zijn ontvangen zal ik vaker een recept delen. Ik trap af met een overheerlijke Thaise Curry. Vegan style.

-Thaise Groene Curry-



Vegan Thaise Curry

met verse groenten en noten

Benodigdheden voor 4 porties:
· 300 gram zilvervliesrijst
· 180 gram tofu roerbakblokjes (fijngekruid)
· 2 uien
· 350 gram minibloemkool en broccoli
· 100 gram champignons
· 3 eetlepels traditionele olijfolie
· 70 gram Thaise Groene Curry  – kruidenpasta (Fair Trade)
· 50 gram cashewnoten
· 400 ml kokosmelk

Kook als eerste de zilvervliesrijst. Doe dit volgens de verpakking in een pan of in een aparte rijstkoker. Vooral van dat laatste ben ik een groot fan. Je hoeft de pan alleen met rijst en water te vullen en de rijstpan doet de rest.

Snij ondertussen de ui in stukjes. Zelf gebruik ik graag rode uien omdat ik vind dat hier net wat meer smaak aan zit. Verhit ondertussen een wok pan (met 2 eetlepels olie) en bak de tofu een minuutje of 2 op hoog vuur. Schep de tofu uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan, samen met de uien en de champignons en bak dit ca. 2 minuten voor je de bloemkool en broccoli hieraan toevoegt. Bak dit opnieuw 2 minuten.

Voeg vervolgens het zakje kruidenpasta (Thaise Groene Curry) toe aan de groenten. Net als de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens zo’n 6 minuten sudderen (gaar stoven) zodat de groenten beetgaar zijn. Voeg hierna de cashewnoten eraantoe en breng op smaak met peper en/of chili poeder. Serveer in kommen of diepe borden. Als extra zul je er ook nog gebakken uitjes aan toe kunnen voegen.

De geur die mij vanuit de pan tegemoet komt brengt mij altijd gelijk in Aziatische sferen. Even ben ik weer terug op dit mooie continent. En dankbaar dat er steeds meer Aziatische ingrediënten te verkrijgen zijn bij de gewone supermarkt. Zo wordt gezond en gevarieerd eten steeds makkelijker.

Wat is jouw favoriete Aziatische gerecht?

Pin op Pinterest

Mobiele versie afsluiten