-Thaise Groene Curry-
Vegan Thaise Curry
met verse groenten en noten
Benodigdheden voor 4 porties:
· 300 gram zilvervliesrijst
· 180 gram tofu roerbakblokjes (fijngekruid)
· 2 uien
· 350 gram minibloemkool en broccoli
· 100 gram champignons
· 3 eetlepels traditionele olijfolie
· 70 gram Thaise Groene Curry – kruidenpasta (Fair Trade)
· 50 gram cashewnoten
· 400 ml kokosmelk
Kook als eerste de zilvervliesrijst. Doe dit volgens de verpakking in een pan of in een aparte rijstkoker. Vooral van dat laatste ben ik een groot fan. Je hoeft de pan alleen met rijst en water te vullen en de rijstpan doet de rest.
Snij ondertussen de ui in stukjes. Zelf gebruik ik graag rode uien omdat ik vind dat hier net wat meer smaak aan zit. Verhit ondertussen een wok pan (met 2 eetlepels olie) en bak de tofu een minuutje of 2 op hoog vuur. Schep de tofu uit de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan, samen met de uien en de champignons en bak dit ca. 2 minuten voor je de bloemkool en broccoli hieraan toevoegt. Bak dit opnieuw 2 minuten.
Voeg vervolgens het zakje kruidenpasta (Thaise Groene Curry) toe aan de groenten. Net als de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens zo’n 6 minuten sudderen (gaar stoven) zodat de groenten beetgaar zijn. Voeg hierna de cashewnoten eraantoe en breng op smaak met peper en/of chili poeder. Serveer in kommen of diepe borden. Als extra zul je er ook nog gebakken uitjes aan toe kunnen voegen.
De geur die mij vanuit de pan tegemoet komt brengt mij altijd gelijk in Aziatische sferen. Even ben ik weer terug op dit mooie continent. En dankbaar dat er steeds meer Aziatische ingrediënten te verkrijgen zijn bij de gewone supermarkt. Zo wordt gezond en gevarieerd eten steeds makkelijker.
Mulțumesc 🙂
Comfort to the max, dit is ZO lekker <3
Dit ga ik pinnen ? Al ben ik wel meer liefhebber van rode curry.
Ahh wauw dat ziet er erg lekker uit! Lekker veel groenten erin ook, heerlijk 🙂
Oeeeh, dit ziet er zo lekker uit. Love curry’s! Deze pin ik effe. En de kleuren komen prachtig tot hun recht op de foto’s, zeg. 🙂
Auteur
Wat leuk om te horen! Hier is het recept een groot succes en heb nu alweer zin om het te maken haha!
Ik ben niet super fan van de Aziatische keuken, maar een goede curry kan ik wel waarderen. En toevallig heb ik laatst een vergelijkbare gemaakt, alleen dan met zoete aardappel erbij!
Auteur
Hmmmm dat klinkt ook heel erg lekker!
Lekker, dit zijn helemaal mijn recepten waar het water van in mijn mond loopt! Goed idee om te gaan maken
Wat een overheerlijke foto’s weer en liefde voor de Thaise Currys (vooral de zelfgemaakte)
Lekker gerechtje dit! Je foto´s zijn, zoals altijd, weer zo ontzettend mooi geworden <3
Auteur
Dank je wel voor je onwijs lieve woorden!
Vraagje: ik ben zelf niet zo’n fan van tofu. Weet jij daar toevallig een alternatief voor?
Auteur
Ik ben erg benieuwd welke tofu je al hebt geprobeerd? Het blok wat je zelf kan snijden en bereiden of vooraf gekruide blokjes? Ik vind zelf dat daar behoorlijk wat verschil in zit ☺️?
Sinds mijn bezoek aan Thailand dol op de Curry’s! Deze variant klinkt top, ik print je recept even uit 🙂
Auteur
Super lief! Ik heb zelf ook zin om het weer te maken ☺️?
Oeh, dit ziet er heerlijk uit! Wat een fijn recept! Het is hoog tijd dat ik weer eens een lekkere curry klaarmaak, dus ik ga dit recept zeker onthouden 🙂
Heerlijk zo’n recept, ik ben dol op curry’s :-)!