Site pictogram Linda's Wholesome Life

Makkelijk én feestelijk voorgerecht | Cappuccino soep

 

Makkelijk én feestelijk voorgerecht | Cappuccino soep

 

 

Wat heb je nodig?

♡ Tomatensoep uit een pak of blik (de echte diehard kok kan natuurlijk ook zelf de soep maken)
♡ Een melkopschuimer of mixer
♡ Volle of halfvolle melk (net wat jij lekker vindt)
♡ Grote wijn glazen of een grote kop koffie (zoals een echte cappuccino)
♡ Naar smaak: paprikapoeder, zout, peper en/of basilicum
♡ Een trechter
♡ Versiering om je bord op te maken

 

Hoe gaat de bereiding?

Verwarm de soep in een pan en ondertussen verwarm je de melk. Kookt de melk? Dan kan je hem rustig gaan opschuimen. Wanneer je volle melk gebruikt zul je zien dat deze makkelijker opschuimt dan half volle melk, maar deze is wel zoeter en iets minder gezond. Wanneer de soep warm is kun je hem met een trechter in het glas gieten, zo blijven de randen mooi schoon. Vervolgens kun je de opgeklopte schuim in het glas scheppen. Voeg naar smaak peper, zout, paprikapoeder en/of basilicum toe.

Wil je snel te werk gaan, bereid de versierde glazen vast voor, dan kun je alles snel serveren. Je kunt er van alles mee doen, voorzien van strikjes, het bord versieren met kerstballen, soepstengels of een kleine amuse. Uiteraard kun je deze cappuccino soep ook met andere soepen bereiden. The sky is the limit!

 

 

 

Et voilà, daar is hij dan, je leuke, lekkere én makkelijke voorgerecht of amuse voor de feestdagen. Het is erg makkelijk om te maken, budget vriendelijk en het ziet er door de presentatie in het glas al heel erg feestelijk uit. Zo heb je in een handomdraai een mooi gedekte tafel. Eet smakelijk!

 

Heb jij al weleens een kerst voorgerecht gemaakt?

 

Mobiele versie afsluiten