Makkelijk én feestelijk voorgerecht | Cappuccino soep
Wat heb je nodig?
♡ Tomatensoep uit een pak of blik (de echte diehard kok kan natuurlijk ook zelf de soep maken)
♡ Een melkopschuimer of mixer
♡ Volle of halfvolle melk (net wat jij lekker vindt)
♡ Grote wijn glazen of een grote kop koffie (zoals een echte cappuccino)
♡ Naar smaak: paprikapoeder, zout, peper en/of basilicum
♡ Een trechter
♡ Versiering om je bord op te maken
Hoe gaat de bereiding?
Verwarm de soep in een pan en ondertussen verwarm je de melk. Kookt de melk? Dan kan je hem rustig gaan opschuimen. Wanneer je volle melk gebruikt zul je zien dat deze makkelijker opschuimt dan half volle melk, maar deze is wel zoeter en iets minder gezond. Wanneer de soep warm is kun je hem met een trechter in het glas gieten, zo blijven de randen mooi schoon. Vervolgens kun je de opgeklopte schuim in het glas scheppen. Voeg naar smaak peper, zout, paprikapoeder en/of basilicum toe.
Heb jij al weleens een kerst voorgerecht gemaakt?
Leuk! Mooi uiterlijk en helemaal niet moeilijk: ideaal dus!
Dat ziet er ontzettend leuk uit Linda! 🙂 Je hebt er echt een mooie creatie van gemaakt.
Lijkt me heerlijk om een keer te proberen <3
Dat ziet er echt ontzettend feestelijk uit. Leuk hoe je een simpel gerecht zo mooi kan presenteren. Leuk bedacht!
Dat ken ik nog helemaal niet, klinkt goed !
Wat grappig en super origineel Linda! Leuk!
Wat een leuk idee zeg! Ik zou zo´n die-hard zijn die zelf een soepje maakt! Is wel een heel leuke manier om je kerstdiner mee te beginnen!