Healthy Breakfast Bowl | Vegan & suikervrij
Een goed begin van de dag is écht het halve werk. Een energieke start zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en genoeg brandstof hebt om aan een (drukke) dag te beginnen. Daarom ontbijt ik iedere ochtend met een gezonde breakfast bowl. Een schaal gevuld met heel veel goeds. Omdat veel mensen mij een grote eter vinden heb ik mijn ontbijt in tweeën gesplitst zodat je genoeg hebt om te delen! Samen eten is immers altijd veel gezelliger.
Dit heb je nodig:
- 100 gram bevroren blauwe bessen
- 100 gram bevroren frambozen
- 1 blokje bevroren spinazie
- 1 blokje bevroren boerenkool
- ½ eetlepel pindakaas (zonder suiker)
- 2 theelepels maca poeder
- 2 eetlepels lijnzaad
- ¼ theelepel kelp poeder
- 1 rijpe banaan
- 1 kiwi
Voeg al het bovenstaande samen in de blender en blend het tot je een mooie romige (ijs) substantie is. Verdeel je nice cream over één of twee kommen (hoeveel trek heb je?). Nu komt het leukste, de toppings toevoegen. Zelf maak ik altijd gebruik van seizoensfruit en wat er op dat moment in huis is.
Toppings die ik gebruikte op de foto:
- Frambozen
- Blauwe bessen
- Kiwibesjes
- Granaatappel pitjes
- Eat Natural Granola (vegan & suikervrij)
Voeg zoveel toppings toe als je lekker vindt. Zelf voeg graag nog wat extra granola toe zodat ik zonder problemen de ochtend goed door kom. De helft is voor de foto namelijk al ‘opgeslokt’ door de nice cream, hihi. Eet smakelijk!
Wat eet jij graag in de ochtend?
Pin op Pinterest
Ik heb nog nooit nice cream gemaakt, maar jezus, wat ziet dit er lekker uit! Zelf eet ik op weekdagen meestal gewoon Alpro-yoghurt ongezoet met rood fruit en een lepeltje muesli. Lekker, maar niet heel erg vullend … 🙂
Oeh dat ziet er goed uit zeg! Ik ben gewend altijd met brood (met hummus) te ontbijten, maar dat gaat nu door mijn beugel helaas wat minder makkelijk. Een ontbijtje als dit zou zeker een uitkomst zijn 🙂 En zo te lezen is het ook nog goed vullend.