Site pictogram Linda's Wholesome Life

Havermout ontbijt muffins

Havermout Ontbijt Muffins vegan

Havermout Ontbijt Muffins veganNoord-Brabant, maart 2021

Het geeft zo’n warm gevoel als er ’s avonds licht brand in de keuken en de lucht zich vult met een heerlijke appel en kaneel geur. Sinds wij verhuisd zijn ben ik veel in onze nieuwe keuken te vinden. Waar ik plantaardig en suikervrij (vrij van geraffineerde suikers) koken en bakken eerst lastig vond, vind ik het nu een aangename uitdaging om nieuwe recepten te vinden en uit te proberen.
Langzaam aan ga ik terug naar zoveel mogelijk zelf maken, in plaats van het kant en klaar in de supermarkt te kopen. Zo weet ik precies wat ik binnen krijg en kan ik makkelijker voedzame tussendoortjes maken. Deze havermout muffins zijn niet alleen perfect als een snel ontbijtje, maar ook ideaal als voedzaam tussendoortje. Met dit recept zet je in een handomdraai heerlijke voedzame havermout ontbijt muffins op tafel.

 

– Havermout ontbijt muffins –

Linda’s Wholesome Kitchen

 

 

Havermout ontbijt muffins

Wat heb je nodig?

 

Zo maak je de muffins

Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Prak de rijpe bananen in een grote kom, voeg hier de appelmoes aan toe. Hak de notenmix fijn en maal je lijnzaad fijn als je geen gebroken lijnzaad hebt. Mix vervolgens de notenmix met de rozijnen, havermout, lijnzaad, kaneel, bakpoeder en zout. Voeg dit bij de bananen. Roer alles goed door elkaar totdat je een mooie gelijke mix hebt. Verdeel het over de muffinvorm, als het goed is heb je precies genoeg voor 6 muffins. Zet het geheel 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

 

 

Het wordt gelukkig steeds makkelijker gemaakt om suikervrij te eten. Je kunt in bijna iedere supermarkt wel appelmoes kopen die 100% uit appels bestaat. Let er wel op dat de ronzijnen wel wat druivensuikers bevatten. Mocht je het willen kun je deze ook weglaten in het recept.

 

Wat bak jij graag?

 

 

 

 

Dit artikel bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer.

 

 

Mobiele versie afsluiten