Forest Fruit Nice Cream
Ik kies er bewust voor om mijn ijs zelf te maken. Het is verser, gezonder, vegan en vrij van geraffineerde suikers. Dit maakt dat ijs ineens een gezonde maaltijd wordt!
Recept
↠ 2 rijpe bevroren bananen
↠ Bevroren forest fruit (aardbijen, kersen, bramen, frambozen, rode, blauwe en zwarte bessen)
↠ Soja drink light (Alpro)
↠ Cocos snippers
Eigenlijk zorg ik er altijd wel voor dat ik rijpe bananen in de vriezer heb liggen. Zo ben je altijd ready to go. Leg de bananen in de blender, of net als ik in een maatbeker omdat ik gebruik maak van een staafmixer. Voeg er wat soja drink aan toe (mag ook amandelmelk of havermelk zijn, wat jij lekker vindt) en blend de bananen tot een ijsachtige substantie. Voeg vervolgens het forest fruit naar smaak toe, hoe meer forest fruit, hoe intenser de kleur en smaak. Yum! Voeg alles toe in een mooie bowl en maak het op met wat extra fruit en cocos snippers om het geheel nog net iets tropischer te maken.
Eet smakelijk!
Budget tip: Voor wie denkt dat iedere dag (vers) fruit eten een dure hobby is heb ik een leuk nieuwtje. Ik maak al langer gebruik van ingevroren fruit van bijvoorbeeld de AH en de Jumbo. Onderlaatst ontdekte ik de zakken met ingevroren fruit van de Lidl. Deze bevatten veel én goed fruit, en zijn budget vriendelijk. Altijd handig om in huis te hebben!
Wat is jouw favoriete ijssmaak?