Wanneer je volledig óf net als mij, steeds vaker plantaardig eet kom je als je gaat experimenteren al snel bij Rawfood uit. Rawfood is heel kort door de bocht plantaardige voeding die niet boven de 42°c is verhit, of zo rauw mogelijk is. Het voordeel hiervan is dat deze voeding geen enzymen verliest (is een eiwit en goed voor de spijsvertering) en vol zit met voedingsstoffen, wat weer noodzakelijk is voor een energiek en gezond lichaam. Daarnaast vind ik Rawfood ook nét wat voller van smaak, en dit kan om chocolade gaan (halleluja) maar dus ook om crackers. Vandaag deel ik een heerlijk recept voor avocado & mozzarella cracker als lunch.
Avocado & mozzarella cracker
Wanneer je rauwe plantaardige voeding eet levert het ons de meeste vitamines en mineralen op. En dat is niet alleen erg goed voor je, maar ook noodzakelijk. Doordat de boeren al jaren op dezelfde grond hun gewassen telen wordt de grond uitgeput en zal er in de loop van jaren steeds minder vitamines en mineralen erin terug gevonden worden. Als je de voeding hierna ook nog eens gaat bewerken (verhitten) verlies je nog meer van die kostbare voedingsstoffen. Rawfood wordt langzaam verhit en de temperatuur stijgt niet boven de 42 graden. Zo blijft er zoveel mogelijk bewaard. Hiernaast is het een brandstof voor lichaam en geest, voedsel voor de hersenen en helpt het ons te beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf.
Naast dat Rawfood goed voor je is, vind ik de smaak ook veel voller. Deze lijnzaad-tomaat- basilicum crackers van Raw Organic Food zijn niet alleen erg lekker maar passen ook perfect binnen een biologisch en vegan dieet. En zijn samengesteld met zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad, tomatenpuree, zout, basilicum, peper en stukjes hazelnoot. Een heerlijke basis voor een voedzame lunch.
Wat heb je nodig voor deze avocado & mozzarella cracker lunch:
↠ 2 Raw Organic Food lijnzaad-tomaat- basilicum crackers
↠ 1/2 avocado
↠ 1/3 (lactose vrije) mozzarella
↠ snufje peper
↠ snufje grof zeezout
↠ 1/2 avocado
↠ 1/3 (lactose vrije) mozzarella
↠ snufje peper
↠ snufje grof zeezout
Variatie tip: Ook erg lekker is een cracker met mozzarella en tomaat.
Avocado weetjes
Wist jij al dat avocado’s uniek zijn in zijn soort en boordevol zitten met voedingsstoffen (zoals vezels, foliumzuur en kaliu) en vitamines (B, K en E)? En ze ook nog eens helpen voedingsstoffen van andere voedingsmiddelen beter op te nemen? Een avocado is lange tijd als ongezond bestempeld omdat ze veel vetten bevatten, maar omdat ze voor tweederde uit enkelvoudige, onverzadigde vetten bestaan heb je alleen de goede vetten te pakken. Deze geven je direct energie en houden je bloedsuikerspiegel op peil, waardoor je vetverbranding op hoog niveau kan blijven draaien. En daar word je alleen al blij van! Ook ben je voor een lange tijd verzadigd na het eten van een avocado, wat ervoor zorgt dat je beter bestand bent tegen suikertrek. Yes!
Ik vind het onwijs leuk om langzaam aan steeds meer te leren over voeding. Zo kun je stapsgewijs en op een speelse manier jouw voedingspatroon steeds gezonder en verantwoorder maken. Ik geloof heilig in de uitspraak dat je bent wat je eet. Raw en plantaardige voeding geeft jouw langzame energie (dus geen pieken en dalen) is beter voor jouw lichaam, geest en dus zeker ook je huid. En dat is toch wel een visite kaartje, en daarom wil ik uitstralen wat ik eet.
De Raw Organic Food Cracker lijnzaad-tomaat- basilicum vind je o.a. bij AH.nl en in de schappen van de Albert Heijn voor €3,95 (125 gram).
Eet jij weleens Raw?
Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Lees mijn disclaimer.
ik ben allergisch voor avocado anders had ik het graag gegeten
Mmm dit klinkt goed, zou nooit bedacht hebben om avocado en mozzarella te combineren.
Auteur
Ik moest het eerst ook proberen, en vind het verassend lekker, zeker met de peper en het grove zout erbij 🙂
Dit ziet er heerlijk uit! Goed dat je aangeeft waar je de crackers hebt gekocht want dat was een van mijn eerste gedachten.. waar vind ik die crackers in hemelsnaam 😉
Ik ben dol op avocado, maar eet het vaak verwerkt in guacamole of met gebakken spek naar een recept van Jamie Oliver. Een stuk minder gezond maar wel heel lekker. Ik ga op zoek naar de crackers en dan wil ik avocados eens op deze gezonde manier eten.Ik ben benieuwd of ik het lekker vind.
Yumm, ben tegenwoordig echt verzot op advocado’s! Heb ze nog nooit gecombineerd met mozzarella, leuk idee!
Zo leuk die info en weetjes erbij! Ik vind avocado best goed te eten maar eet het eigenlijk zelden, zou het vaker moeten doen.
Interessant artikel! Ik krijg nu ook heel veel zin om een avocado te eten, gelukkig heb ik er nog eentje over haha
Het is dat ik geen avocado lust haha! Je kunt er namelijk zo onwijs veel mee!