Het recept wat ik deel is genoeg voor 6 muffins die niet alleen 100% plantaardig zijn, maar ook nog eens vrij van geraffineerde suikers. Dat maken deze appel muffins ook nog eens een gezonde traktatie of zelfs een tussendoortje. Daarnaast heb je de voorbereidingen in slechts een paar minuten getroffen en zit je na 30 minuten bakken al aan een heerlijke warme muffin. Yum!
– Appel muffins –
Linda’s Wholesome Kitchen
vegan & suikervrij
Appel Muffins | 6 stuks
Wat heb je nodig?
- 1 rijpe banaan
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 1 appel
- 100 gram speltmeel/amandelmeel/havermout (net wat je in huis hebt)
- 125 ml plantaardige yoghurt
- 1 handje hazelnoten
- Amandelschaafsels
Benodigdheden
- Muffin bakvorm
- Papieren muffinvormpjes (mits je een siliconen muffinvorm gebruik)
Bereiding
1. Verwarm de oven alvast voor op 180°C en zet de muffinvorm klaar voor gebruik.
2. Schil de appel en snij deze in hele fijne stukjes en plaats deze in een kommetje. Voeg vervolgens de kaneel eraantoe. Prak de rijpe banaan fijn in een kom en roer vervolgens de plantaardige yoghurt er doorheen. Voeg de bakpoeder toe, hak een handje hazelnoten fijn (zelf vind ik een vijzel erg fijn werken) en roer het geheel goed door. Voeg de appels er aantoe en roer het goed door tot je een egaal beslag hebt.
3. Vul de muffin vormpjes met het beslag en gebruik daarna de amandelschaafsels als topping. De appel muffins mogen zo’n 30 minuten de oven in. Gebruik een prikker om te controleren of de muffins gaar zijn.
De muffins zijn lekker van smaak, voedzaam, gezond en ook nog eens zo op tafel getoverd. Zo kun je zonder schuldgevoel jezelf op iets lekkers trakteren. Bovendien is het tijdens de koude en donkere maanden extra aantrekkelijk om wat extra tijd in de keuken door te brengen. Eet smakelijk alvast!
Wat bak jij het liefst?
Dit artikel bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer.