Leren leven met verlies | Sterrenkindje ⭒

Leren leven met het verlies van een Sterrenkindje

Noord-Brabant, september 2024

Leren leven met verlies

Het verlies van een Sterrenkindje ⭒ 

Een paar dagen voor de stilgeboorte van Fos werd onze nieuwe bank thuisbezorgd. Een fijne, grote bank met toekomst plannen. Nu, is het vooral een fijne plek om mij op terug te trekken. Om op te laden als het even niet meer gaat.

Zoals ze al voorspeld hadden komt rouw in golven. De golven komen onverwacht en nog regelmatig word ik overspoeld door golven zo hoog als een tsunami. En lijk ik haast te verdrinken in het verdriet. Want naarmate de weken langzaam aan wegtikken, makkelijker wordt het absoluut niet.

Als sterren mama vind ik het belangrijk om Fos op fijne manieren terug te laten komen in het huis. Van foto’s tot de spullen die we voor hem hebben gekocht, tot minder opvallende items die zonder dat mensen het zullen beseffen toch veelzeggend zijn.

Zoals deze kussentjes met hortensia’s erop. Sinds januari zitten ze al in mijn hoofd en op de nieuwe bank komen ze goed tot hun recht. Extra fijn omdat hortensia’s de bloemen zijn die symbool staan voor Fos. Omdat we deze hebben gebruikt tijdens de begrafenis, en nog steeds sieren ze zijn grafje. De hortensia’s verbinden ons, steeds weer.

Ze geven ons houvast op de dagen dat de golven hoog en wild zijn, bieden afleiding op de dagen dat ik het nodig heb. Bieden troost en zorgen voor vreugde. Het is mooi wat de natuur voor je kan doen. In kalme en ruigere wateren. Steeds weer.

Want de dagen kunnen nog lang zijn. De nachten koud en stil. Iedere dag weer leren leven met de leegte. Het is een onmenselijk opgave. Maar we gaan het proberen. Zetten de ene voet weer voor de andere. Met een lach, vaak ook met een traan. Want het gemis blijft. Ook als de dagen wat lichter en korter zijn. En het zal vast ook nooit meer weggaan..

Ik mis je elke dag, nog steeds – en soms een beetje meer.

 

Voordelen van gordijnen Linda's Wholesome Life

Ik schrijf dit stuk na de stil- én vroeggeboorte van mijn sterrenkindje, mijn zoontje Fos. Voor het complete verhaal verwijs ik je door naar de artikelen die ik eerder heb geschreven. Lees hier meer over mijn zwangerschap en mijn sterrenkindje Fos.

P.s. Mocht jij stil door eenzelfde situatie gaan, dan mag je mij altijd een berichtje sturen. 

 

Liefs Linda

 

 

Delen:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Mulhouse Frankrijk
Mulhouse | fraaie stad met gekleurde pandjes

Mulhouse Frankrijk, augustus 2024 [dropcap]O[/dropcap]nderweg naar Toscane plannen we onze eerste overnachting in Mulhouse. We hebben een paar uurtjes om...

Sluiten